Er worden dagelijks miljoenen mailtjes verstuurd. Je e-mailadres is erg persoonlijk, je wilt niet dat iemand anders zomaar jouw mailtjes kan lezen. Ook moet jouw e-mail natuurlijk goed werken. De mailtjes moeten verstuurd worden en jij moet mailtjes ontvangen, maar er zijn ook nog veel andere mogelijkheden van Ziggo mail. Zo kun je bijvoorbeeld een afwezigheidsmelding instellen, maar ook kun je andere e-mailadressen koppelen aan je Ziggo-account.

Afwezigheidsmelding instellen

Ga je een weekje op vakantie of wil je een paar mail-loze dagen plannen? Je mailcontacten vinden het vast fijn om te weten dat je er niet bent en iets later je e-mails gaat beantwoorden. Stel daarom een afwezigheidsmelding in voor al je contacten. Je hoeft niet meer naar alle contacten een mailtje te sturen dat je de komende dagen niet zal reageren. Met de Ziggo afwezigheidsmelding krijgt degene die je mailt automatisch een persoonlijke afwezigheidsmelding. Je kunt gemakkelijk bij de instellingen van je Ziggo mail een afwezigheidsmelding maken. Je vult het onderwerp en de tekst in. Vervolgens kun je een datum kiezen waarop de melding in mag gaan, vergeet ook niet om een einddatum te kiezen.

Social media-account toevoegen

Bijna iedereen in Nederland heeft tegenwoordig social media. Denk aan Facebook of Instagram, maar ook Twitter wordt nog veel gebruikt, ja echt waar! Ziggo heeft het mogelijk gemaakt om je social media-account te koppelen aan de Ziggo mail. Je kunt Facebook, Twitter, LinkedIn, Flickr en Tumblr koppelen aan het e-mailaccount. Wil je Facebook of Twitter toevoegen? Klik dan bij je widgets op ‘Add your Facebook’ of ‘Add your twitter’. Wil je LinkedIn, Tumblr of Flickr koppelen? Klik dan op ‘Widget toevoegen’. Selecteer vervolgens het netwerk dat je wilt koppelen. Deze wordt dan toegevoegd op je scherm als widget. Klik in het widget op de tekst ‘Add your account’. Je ziet dan een inlogscherm naar voren komen, voeg hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en volg de stappen op het scherm. Klaar is Kees!

 

E-mail koppelen aan Ziggo mail

Je hebt een Ziggo mail, maar misschien heb je ook nog wel een ander e-mailadres zoals Hotmail of Gmail. Deze kun je eenvoudig koppelen aan je Ziggo mail, zodat je al je e-mails overzichtelijk in één scherm kunt bekijken. Je kunt een ander e-mailadres gemakkelijk toevoegen. Je logt in op je Ziggo mail en vervolgens klik je in de menubalk links bovenaan op ‘E-mail’. Hier kun je op ‘E-mailaccount toevoegen’ klikken. Voeg hier een e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in, het e-mailadres is nu gekoppeld aan de Ziggo mail.