Bellen, sms’en en internetten

Een prepaid simkaart kan je al voor heel goedkoop kopen. Vaak ontvang je gelijk ook al gratis beltegoed. Je moet ervoor betalen voor je simkaart dit gaat anders dan bij een abonnement maar zo heb je wel veel meer controle wat je verbruikt. Zo hou je dus goed in de gaten hoeveel geld je kwijt bent aan je telefoon en zo voorkom je dat je niet hoge rekeningen hebt. Internetten hoeft niet duur te zijn zo betaal je maar €1 euro per dag om te internetten. Is niet bij elke provider zo dus vergelijk het goed! sms’en gebruikt niet meer heel veel we hebben tegenwoordig WhatsApp, dit wordt heel veel gebruikt. Dit kost alleen internet. Dus sms hoef je niet heel erg op te focussen bij het kiezen van een prepaid.

 

Waarom een prepaid simkaart kopen?

  • Toch veel mensen bellen niet genoeg om van de voordelen van een abonnement gebruik te kunnen maken.
  • Als veel mensen uit jouw omgeving waar jij vaak contact mee hebt ook een prepaid hebben daardoor kan je goedkoop bellen.
  • Je kan werk en privé beter gescheiden houden dan met een abonnement.
  • Lage tarieven.
  • Je kan zo lang mogelijk bellen tot dat het je beltegoed op is, als hij leeg is dan kan je niet meer bellen.
  • Je kan een prepaid kaart altijd gebruiken bij elke telefoon zolang die maar simlock vrij is.
  • Je hebt dan beter kosten controle.

 

 Belangrijke weetjes van de prepaid simkaart

Wist je dat een prepaid simkaart meestal een houdbaarheidsdatum heeft. Gebruik je je simkaart niet voor die datum dan vervalt je telefoonnummer plus het tegoed die je er eventueel op zou hebben. Dit is zonde. Iedere provider heeft zijn eigen regels en richtlijnen voor de houbaarheid en geldigheid. Met deze punt kan je dus verschillende providers vergelijken. Je kiest eigenlijk voor een prepaid als je weinig belt want dan is een prepaid heel voordelig.