Je hebt vast wel eens een reclame van de Staatsloterij gezien. Je maakt iedere 10e van de maand kans op een grote prijs. Het is erg lastig om de jackpot te winnen, maar kleinere bedragen zoals 100 of 200 euro vallen geregeld. We willen natuurlijk allemaal graag winnen, maar dit is niet de enige reden waarom wij Hollanders zo graag meespelen met loterijen. Wij zetten drie redenen op een rijtje waarom jij mee zou moeten spelen in een loterij.

Als ik de jackpot win dan ga ik…

Zeg nou eerlijk, jij droomt toch ook van een leven zonder alle stress? Genieten op een tropisch eiland met een cocktail in de hand. Deze droom kan werkelijkheid worden als jij die jackpot van een miljoen wint. Denk eens aan alle activiteiten die je kunt ondernemen als je opeens een miljoen rijker bent. Je kunt de hele wereld over reizen of zelfs je droomhuis laten bouwen. Het is al leuk om over na te denken, maar het is nog leuker dat je ook daadwerkelijk de kans hebt om deze dingen echt te laten uitkomen.

 

Traditie

Hier in Nederland hebben wij een aantal tradities, denk bijvoorbeeld aan het eten van beschuit met muisjes bij de geboorte van een baby. En wat denk je van het eten van stamppot? Maar ook het meespelen in een loterij is een traditie van vele Nederlanders. Je ouders deden ook altijd mee, dus doe jij nu ook mee. Meedoen aan de Oudejaarsloterij is ook een veelvoorkomende traditie. De meeste mensen spelen mee met deze loterij omdat ze het nieuwe jaar goed willen beginnen. En hoe kan je het nieuwe jaar nou beter beginnen dan met een bedrag van 100.000 euro op zak.

Hoe vaker je meedoet, des te meer kans

Het is algemeen bekend dat als je vaker meedoet met de loterij, je winkansen ook groter zijn. Als je meespeelt met één lot in een grote loterij, weet je van tevoren al bijna zeker dat je de jackpot niet gaat winnen. Als je meespeelt met tien loten heb je al een veel grotere kans om een prijs te winnen. Je kunt ook meespelen met een groepje mensen. Jullie kunnen dan gezamenlijk loten kopen, bijvoorbeeld ieder tien loten. Als één van jullie dan het winnende lot heeft, wordt de prijs verdeeld onder alle mensen in de groep.