Net een nieuwbouwhuis gekocht, maar heb je opeens minder geld over voor de inrichting dan je aanvankelijk dacht? Dat is onhandig, maar een minder groot probleem dan je waarschijnlijk denkt, dit artikel zal je proberen op weg te helpen bij de inrichting van je nieuwbouwwoning!

Het zal nooit écht goedkoop zijn

De volledige inrichting van een huis (vooral bij een nieuwbouwwoning) zal nooit echt goedkoop zijn, hou dit ook in je achterhoofd. Wél is het mogelijk om door middel van vele kleine besparingen het uiteindelijke totaalbedrag flink te verlagen. Gelukkig is het niet verplicht om je huis in één keer volledig in te richten, maar je wilt natuurlijk wel dat dingen zoals je badkamer en keuken zo snel mogelijk gedaan zijn.

Besparingstips

Denk bij het inrichten van je woning na of je volledig nieuwe spullen wilt of dat je met (deels) tweedehands spullen ook tevreden bent. Je kan namelijk veel geld besparen door een bank tweedehands op Marktplaats te kopen in plaats van een gloednieuwe te bestellen.
Bedenk vooraf ook wat voor dingen je niet zelf kan, niet iedereen kan namelijk zijn eigen badkamer monteren, maar als je het wel zelf kan dan scheelt dat veel geld. Ga ook even in je hoofd na of je misschien vrienden of familie hebt die de kwalificaties er voor hebben en dit voor een vriendenprijsje willen doen. Dit geldt natuurlijk ook voor verlichting installeren, waterleidingen omleggen, vloeren leggen. Toch een professional nodig? Zorg dan dat je zorgvuldig onderzoek doet naar de tarieven, en welke bedrijven dit goedkoop doen. Vaak is het ook zo dat een bedrijf dat meerdere diensten aanbiedt korting geeft als je meerdere diensten afneemt bij dit bedrijf. Denk dus aan deze punten voordat je aan de inrichting van je huis begint zodat je later zonder geldzorgen kunt genieten van je nieuwe inrichting!