Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering

Het is weer bijna het einde van het jaar. Dat betekend: De zorgverzekering 2016 kan worden gezocht en eventueel ook al worden afgesloten. Het is echter tegenwoordig niet meer zo makkelijk, door het zeer grote aanbod van aanbieders. Ook zijn er andere aspecten waar naar gekeken moet worden. Wij zullen u een duidelijk beeld geven van de activiteiten die gedaan moeten worden.

Aanbod van verzekeraars

Doordat er tegenwoordig een breed scala van aanbieders van zorgverzekeringen is, is het verstandig om hier tijd in te steken. U had voorheen al een zorgverzekeraar, maar is deze nog wel voordelig of sluit deze nog wel aan op uw wensen en behoeften?

Wij raden u aan om een aantal zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kunt u doen aan de hand van prijzen, maar ook zeker aan de hand van reviews van anderen. Deze reviews zijn gemakkelijk te verkrijgen via internet, maar ook kunt u in persoonlijke kringen eens rondvragen. Een goede zorgverzekering is een must tegenwoordig en daarom kunt u beter teveel tijd steken in het vinden van een passende verzekeraar dan te weinig. Op lange termijn zult u hier veel meer aan hebben dan het te snel afsluiten van een zorgverzekering.

Eigen risico zorgverzekering

Bij elke zorgverzekering is er sprake van een vast bedrag een eigen risico. Dit is echter wel bij elke verzekeraar anders. Dit hangt af van het type verzekering wat u afsluit, maar ook van de leeftijd waarin u zich bevindt. Hoe jonger hoe goedkoper de verzekering zal zijn. Dit komt doordat jongeren over het algemeen een stuk minder medische hulp nodig hebben in tegenstelling tot ouderen.

Mankeert u vrijwel nooit iets? Dan is het misschien verstandig om het eigen risico te verhogen en hiermee het premiebedrag per maand naar beneden bij te stellen. Dit kan u over een langere periode veel geld schelen, wat vooral voor jongeren natuurlijk aantrekkelijk is.