Staat uw woning of pand in Eindhoven en wilt u deze een nieuwe, frisse uitstraling geven? Overweeg dan om een dak- en gevelbekleding te laten plaatsen of uw huidige dak- en gevelbekleding te vervangen. Maar een dak- en gevelbekleding werkt ook isolerend en beschermd ook tegen lekkages en andere schades. Steeds vaker wordt metaal gekozen als materiaal voor dak- en gevelbekleding. Er bestaan veel verschillende soorten metaal en al deze soorten hebben weer hun eigen unieke eigenschappen. Daarnaast zijn er veel metaalbewerkingsmogelijkheden, zo kunt u het materiaal laten coaten, lassen, zagen, knippen, kralen of zetten. Dit maakt het dat de vraag naar metaal Eindhoven blijft stijgen.

Zink wordt voornamelijk toegepast voor zetwerk op maat
Zink is een metaalsoort die veelvuldig wordt toegepast voor zetwerk op maat. Het plaatmateriaal wordt hierbij middels een bankschroef, kantbank of zetbank in een andere, en dus gewenste, vorm gebogen. Zink wordt voornamelijk toegepast voor zetwerk op maat omdat het de ideale eigenschappen heeft. Zo is het een makkelijk te bewerken materiaal, waardoor vrijwel elke vorm te realiseren is. Daarnaast geeft het uw pand of woning een karakteristieke uitstraling, is er geen onderhoud noodzakelijk en gaat het materiaal lang mee. Tevens staat zink vooral bekend om zijn duurzaamheid. Het grootste voordeel van zetten is dat de materialen niet aan elkaar gelast hoeven te worden. Dit kost minder tijd en is het een stuk netter afgewerkt.

De eigenschappen van zink op maat

Zink op maat wordt voornamelijk toegepast in de daken- en bouwindustrie. Doordat het materiaal zich eenvoudig laat bewerken kunnen er veel verschillende producten van worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan daktrimmen, dakranden, waterslagen, afdekkappen en dakgoten. Zink wordt voornamelijk gebruikt omdat het een zeer lange levensduur heeft. De levensduur van bijvoorbeeld een zinken dakgoot kan oplopen tot wel 50 jaar. Na al deze jaren heeft het materiaal nog altijd dezelfde eigenschappen; het veroudert niet, het wordt niet broos en het is nog steeds makkelijk te repareren. Doordat zink een erg onderhoudsvrij materiaal is heeft u lang geen omkijken naar uw dak- en gevelbekleding.

Bent u opzoek naar een gespecialiseerd bedrijf?

Bent u geïnteresseerd in metaal voor uw pand of woning in Eindhoven en zoekt u hiervoor een gespecialiseerd bedrijf? In de regio Eindhoven zijn veel vakmensen en metaalbewerkingsbedrijven te vinden die u kunnen informeren en adviseren over de geschikte soort metaal en metaalbewerking Eindhoven voor uw pand of woning. Zij kijken hierbij naar uw pand en luisteren naar uw wensen. Naar aanleiding hiervan kunnen zij u voorzien van informatie over verschillende geschikte metaalsoorten en de toepassingsmogelijkheden hiervan. Vrijwel altijd hebben metaalbewerkingsbedrijven een machinepark in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij producten snel bij u leveren en is hun service flexibel.