Je hebt er vast wel eens van gehoord: cryptocurrency. Nee, toch niet? Je hebt vast en zeker wel gehoord van de bitcoin. De bitcoin is een cryptocurrency. Het investeren in een digitale munt is tegenwoordig erg populair. De spaarrentes worden namelijk alleen maar lager en men gaat op zoek naar een nieuwe manieren om geld te investeren. Maar wat is cryptocurrency nou eigenlijk en wat kun je ermee?

Investeren in cryptogeld

Cryptocurrency, wat betekent dit moeilijke woord? Het staat letterlijk voor ‘cryptographic currency, dit betekent versleuteld geld. Je kunt dit geld online kopen en toevoegen aan een digitale portemonnee. Je kunt dit geld alleen niet vasthouden zoals je wel kunt met het geld in je echte portemonnee, alles gaat namelijk via het internet. Er komt geen bank aan te pas.

Je kunt investeren in verschillende soorten cryptomunten. De munt die sinds 2017 wereldwijd bekend is, is de Bitcoin. Dit is de grootste cryptomunt op de munt van dit moment. Na de Bitcoin is Ethereum de grootste online munt, maar daarnaast zijn er ook nog een paar honderd andere alternatieven, zoals Ripple en Litecoin.

Hoe werkt het?

Nu je weet wat cryptocurrency is, wil je nu vast ook wel weten hoe het werkt. Je kunt je geld gemakkelijk inruilen voor cryptomunten zoals de Bitcoin of Ethereum. Vervolgens stop je dit geld in je digitale wallet. En wat moet je nu met deze munten? Je kunt verschillende dingen doen, namelijk producten kopen met de cryptomunt. Je kunt vaak online betalen met je online wallet, maar ook in een restaurant kun je gemakkelijk betalen met de online munt. Dit gaat aan de hand van een bepaalde app. Maar je kunt ook niks doen met de cryptomunt. Je wacht simpelweg totdat deze meer waard wordt.

Moet ik investeren in de cryptomunt?

Je hebt vast de verhalen over de bitcoin gehoord. De waarde van deze cryptomunt steeg in 2017 enorm en ook veel mensen begonnen daarom met het investeren in deze munt. De bitcoin heeft zelfs in december van 2017 de waarde van 20.000 dollar behaald. De munt had hiermee zijn top behaald en is hierna enorm in waarde gaan zakken. Veel mensen denken dan ook dat het nu niet meer verstandig is om te investeren in cryptomunten, maar niks is minder waar. Wie megawinsten verwacht, kan beter niet investeren. Die tijd is wel voorbij, maar als je niet meteen terugtrekt na een plotselinge koersdaling kan je toch nog een goed rendement halen.