Wanneer een woning niet goed geïsoleerd is gaat er veel warmte verloren. Daarnaast zijn er nog verschillende andere voordelen met een goede woningisolatie. Echter, niet alle soorten isolatie zijn hetzelfde, en ze hebben allemaal andere voordelen. Vandaar dat we zullen kijken welke isolatiesoorten er zijn.

Dakisolatie
Bij een dakisolatie kun je kiezen voor een isolatie buitenmuur, of je kunt de binnenmuur isoleren. Een schuin dak isoleren kan op verschillende manieren. Mocht je een plat dak hebben, dan kun je denken aan isolerende dakbedekking. Mocht je op zolder niet zelf wonen, dan kun je de zoldervloer isoleren. Dan zorg je ervoor dat de warmte binnen het huis blijft.

Gevelisolatie
Gevelisolatie is alleen mogelijk wanneer je een spouwmuur hebt. Omdat deze vorm van isoleren weinig tijd kost en relatief voordelig is, is het een populaire methode bij een huis isoleren.

Vloerisolatie
Als je wilt dat de vloer minder koud aanvoelt en ook nog eens geld wilt besparen op de energiekosten, dan is vloerisolatie een goede optie. Voor een optimale isolatie kun je zelfs isolatiemateriaal aan de onderzijde van de begane grond vloer plaatsen, mits je een kruipruimte in de woning hebt. Als je dat niet hebt dan zal er iets bovenop de vloer moeten worden geplaatst.

Kruipruimte isolatie
Kruipruimte isolatie een goede optie als je merkt dat er veel schimmel of vocht in huis is. Natuurlijk kun je de hele kruipruimte isoleren, maar dit kost veel tijd en geld. Het is dan ook het beste een professional te laten kijken naar wat de beste manier van jouw kruipruimte isoleren zou zijn.

Geluidsisolatie
Hoewel de meeste mensen vaak kijken naar de energierekening als we over een woning isoleren praten, is er nog een ander belangrijk aspect dat bepaalt of je nog prettiger woont. Als je in een drukke straat woont of in een gesloten bebouwing woont, dan kan het erg prettig zijn om voor isolatiemateriaal te kiezen dat ook geluidswerend werkt.

Isolatieglas kan helpen en bestaat uit meerdere glaslagen. Tussen deze lagen zit een ruimte die gevuld is met lucht of glas. Isolatieglas werkt geluidsisolerend en zorgt er ook voor dat er minder tocht in huis is. Daarnaast kun je dan toch nog besparen op de stookkosten.