Met de hedendaagse discussie over de privacy van burgers op het internet zoeken steeds meer naar mogelijkheden om hun privacy op het internet te beschermen. Een methode die zich daar uitstekend voor leent is het gebruik van een vpn service.

Met het gebruik van zo een VPN service wordt al het internetverkeer versleuteld. Bovendien wordt al het internetverkeer via een externe server. Met het gebruik van zo een verbinding kan je internet provider dus niet meekijken wat jij doet en ook de websites die je bezoekt weten niet vanaf welk ip adres je surft.

Kosten voor een VPN dienst

Het gebruik van een VPN dienst brengt een prijs met zich mee. De service komt bij de meeste aanbieders in een abonnementsvorm.

In de meeste gevallen is de keuze om een maand, 3 maanden of een jaar abonnement af te sluiten. Je zult begrijpen dat bij de keuze voor een jaarabonnement de kosten relatief het laagst zijn en bij een maand abonnement het hoogst.

Voor een overzicht van verschillende reviews van vpn services inclusief de bijbehorende prijzen kan je kijken op vpndiensten.nl.

Gratis VPN diensten

Er zijn ook vpn providers die hun diensten gratis aanbieden. Zo heeft Opera webbrowser standaard een gratis vpn dienst beschikbaar voor gebruikers van hun webbrowser. Maar vergeet niet dat je dan waarschijnlijk betaalt met jouw persoonlijke data.

Een andere mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een vpn dienst met betaalde en gratis abonnementen. Er zijn partijen die een gratis abonnement aanbieden zodat je kunt proberen hoe het werkt. Deze gratis abonnementen zijn vaak wel beperkt. Denk aan een datalimiet, snelheidslimiet en/of limiet op te gebruiken diensten. Zo kan je bij Tunnelbear bijvoorbeeld geen torrents downloaden met het gratis abonnement.

Verschillen in prijs

Opvallend genoeg zijn er duidelijke verschillen in tarieven voor de verschillende diensten.

Zo betaal je voor het gebruik van ExpressVPN minimaal $8,32 per maand. Maar zijn er ook aanbieders zoals ibVPN waar je maar $3,08 peer maand hoeft te betalen.

Het verschil in de prijs kan deels verantwoord worden door het netwerk en de service die de iets duurdere partijen bieden. Zo ben je bij ExpressVPN verzekerd van een heel snel netwerk een uitgebreid netwerk aan verschillende servers over de gehele wereld. Daarnaast is de marketing natuurlijk ook een kostenpost die uiteindelijk door de gebruiker betaald moet worden.

Keuze maken voor de beste vpn provider

Wat de beste vpn service is, is voor eenieder verschillend. Elke service heeft eigenschappen waarmee ze zich onderscheiden van de rest.

Zo is er bijvoorbeeld meestal een maximaal aantal connecties dat tegelijkertijd met 1 account gemaakt mag worden. Als je bijvoorbeeld vaak met 4 apparaten tegelijk online bent waar je een vpn verbinding voor wilt gebruiken, is het noodzakelijk dat je de provider minimaal 4 gelijktijdige verbindingen accepteert.

Daarnaast kan het zijn dat je de VPN service gebruikt om geografische geblokkeerde content te kijken. Als dat het geval is zul je een vpn dienst moeten uitzoeken die in ieder geval een server in het land heeft staan van waar jij de content wilt zien.