Heb je een oude telefoon die je graag wilt inleveren? Dan vraag je je natuurlijk af hoe je dit doet. Er zijn verschillende manieren om de telefoon weer terug in het proces te krijgen. Je kunt de telefoon weggeven aan een vriend of familielid, doneren aan het goede doel, inleveren bij een recycling bedrijf maar ook inruilen bij de provider is mogelijk. Dit geldt niet alleen voor de hedendaagse smartphones die vervangen worden door een nieuwe model maar ook voor de oude klassieke telefoons die niet onder de noemer “smartphone” vallen. Voor elk model is het mogelijk om geld te ontvangen terwijl je tegelijkertijd het milieu een handje helpt.

Hoeveel kun je krijgen?
De vergoeding die je voor een oude telefoon kunt krijgen hangt van een aantal factoren af. Zo maakt het een groot verschil aan wie je de telefoon verkoopt. Als je het aan een vriend of familielid verkoopt dan vraag je natuurlijk niet de hoofdprijs. Dat is daarom eigenlijk ook de minst winstgevende optie. Tenminste, als je weggeven of doneren aan een goed doel niet meerekent. Verkopen aan een inkoper of provider levert meer op. Een bedrijf dat telefoons inkoopt bepaalt de vergoeding aan de hand van deze factoren:

  • De conditie van de telefoon
  • De leeftijd van de telefoon (jonger is beter)
  • De originele aankoopprijs
  • De populariteit van het toestel
  • De kleur van de telefoon
  • De opslagcapaciteit

De hoogste vergoeding
De hoogste vergoeding die je voor een je oude telefoon kunt krijgen is bij iedere partij anders. Als je het toestel weggeeft of doneert dan krijg je er niets voor maar als je het inruilt bij de provider of aan inkoper verkoopt wel. Inruilen bij de provider levert minder op dan bij de gemiddelde inkoper van telefoons. Uiteraard is het niet zo dat je bij iedere inkoper hetzelfde krijgt. Om daar voordeel uit te halen is het essentieel om de inkopers allemaal te bezoeken.

Op de website van iedere inkoper is de prijs te vinden die men voor je telefoon wil betalen. Je zoekt simpelweg naar je model, vult in hoe het toestel eruit ziet en of het schade heeft en direct wordt de vergoeding getoond. Zo simpel is het om je telefoon te verkopen voor de hoogste vergoeding. Heb jij je telefoon wel eens verkocht?