Iedereen denkt er natuurlijk wel eens aan, hoe zou het zijn om in deze tuin een mooie hottub neer te zetten en zou het niet duur zijn? Er zijn veel dingen die je waarschijnlijk nog niet weet over hottubs en dit artikel probeert je dan ook wijzer te maken.

Soorten hottubs

De hottub komt oorspronkelijk uit gebieden in- en rondom Scandinavië. Daar zijn vele natuurlijke warm waterbronnen waar het idee van de hottub vandaan komt. Dit is in dit soort landen erg aantrekkelijk om in te zwemmen vanwege de koude temperaturen. Het geeft een fijn gevoel om omringd te zijn door warm water als de buitenlucht koud is. De hottub wordt de laatste jaren erg populair in landen buiten de Scandinavische landen.

Er zijn 3 verschillende materialen waar hottubs uit gemaakt worden, de traditionele houten hottub is waar het allemaal mee begon in Scandinavië en houten hottubs zijn nog steeds populair. Ook kunststof is een materiaal waar hottubs uit worden gemaakt, er bestaan wel verschillende soorten kunststof varianten. Tot slot heb je ook nog glasvezel versterkte hottubs.

Tarieven van de hottub

De hottub zal waarschijnlijk niet het goedkoopste bad zijn wat je ooit hebt besteld, maar het is zeker een heel stuk goedkoper dan een jacuzzi, aangezien jacuzzi’s elektrisch opgewarmd worden en hottubs een houtkachel gebruiken. Er bestaan 2 soorten kachels voor de hottub; De interne kachel en de externe kachel. Zoals je waarschijnlijk wel kan raden staat de interne kachel in direct contact met het water van de hottub. Een externe kachel staat buiten de hottub. De kachel zal waarschijnlijk ook het duurste onderdeel van de hottub zijn omdat de rest niet meer dan materiaal is. Er zijn meerdere factoren die de prijs van je uiteindelijke hottub bepalen, waaronder de grootte, de materialen, design, etc. Plastic hottubs zijn gemiddeld het goedkoopst, maar je kan voor een redelijke prijs ook een goede houten hottub kopen.