Mensen die een betalingsachterstand hebben, krijgen vaak veel (administratieve) rompslomp achter zich aan. Erg vervelend en stressvol. Het hebben van de schulden zelf is vervelend, zowel mentaal als fysiek. En als er instanties als gevolg hiervan ook nog eens achter je broek aanzitten maakt dit de situatie veelal helemaal uitzichtloos. De gevolgen van een betalingsachterstand zijn daarom niet mals.

Negatieve BKR registraties

Iedere lening, krediet of schuld van meer dan €250,- euro wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Op zich nog geen ramp, want het wordt enkel geregistreerd. Echter, wanneer de betalingen van leningen stoppen, om wat voor reden dan ook, wordt de BKR registratie negatief. Dit heeft gevolgen, waaronder voor je kredietwaardigheid. Je kan dan bijvoorbeeld geen nieuwe lening of hypotheek meer krijgen. Je kunt in de problemen komen wat betreft je huisvesting en krijgt mogelijk veel aanmaningen en deurwaarders op de stoep. Zelfs als je weer opgekrabbeld bent van al je schulden blijft je negatieve BKR registratie vijf jaar staan. Bij het BKR sta je dan bekend als iemand die in het verleden een betalingsachterstand heeft gehad. Ook dit heeft weer negatieve consequenties die je nog vijf jaar lang kunnen achtervolgen.

Wat kan ik ertegen doen?

Om van deze negatieve registraties af te komen kun je contact opnemen met Dynamiet Nederland. Deze partij is gespecialiseerd in het elimineren van dergelijke registraties, zodat mensen niet jarenlang meer de hinder hiervan ondervinden. Heb je dus in het verleden betalingsproblemen gehad en wordt je daar momenteel nog steeds door benadeeld, ook al betaal je alles weer netjes? Neem dan contact op met Dynamiet Nederland om te bespreken wat deze partij voor je kan betekenen. Door hun jarenlange ervaring in dit vak en met BKR registraties zijn zij dé partij waar je moet zijn.