Een auto is over het algemeen duur. Allereerst de aanschaf, brandstof en onderhoud of een autoverzekering. Voor veel mensen blijft het toch een onmisbaar voertuig. Goed dus om, net als voor al je vaste lasten, eens te kijken of er niet iets te besparen valt door eens wat zaken na te gaan.

Rijd je een ‘gewone’ of elektrische auto?

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. Uit onderzoek blijkt dat 40% overweegt bij de aanschaf van een nieuwe auto volledig over te gaan op elektrisch. Uiteraard heeft dit te maken met idealisme wat betreft het milieu, maar heb je weleens nagedacht dat elektrisch rijden goedkoper is dan op de ouderwetse brandstoffen? Een elektrische auto is duurder in aanschaf, maar is in onderhoud achteraf goedkopen dan auto’s met een verbrandingsmotor. Daarnaast is een KWh goedkoper dan een liter brandstof: tel uit je winst! Laatste voordeel is dat de overheid op dit moment nog een beleid voert dat je voor een volledig elektrische auto t/m 2020 geen MRB (motorrijtuigenbelasting) betaald.

Ouderwets carpoolen: goed voor je portemonnee en milieu

Bijna alle werkverkeer is behoorlijk individualistisch. Het gros van de mensen zit alleen in een auto op het moment dat ze naar werk rijden. Zonde, want wanneer mensen een auto zouden delen is het een stuk minder druk tijdens de ochtendspits. Carpoolen is hiervoor een oplossing. Dit houdt in dat je met meerdere mensen een auto deelt naar het werk. Naast dat het scheelt in drukte, scheelt het de autodelers ook in de portemonnee (brandstofkosten delen) en dragen ze ernaast bij aan een CO2 uitstoot vermindering. Voor sommige mensen is carpoolen niet mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan onregelmatige werktijden of klantbezoeken op langere afstanden. Deze mensen kunnen dan altijd in het weekend nog proberen kosten te besparen! Deel bijvoorbeeld je auto met je teamgenoten naar de sportverening.

Slim kiezen voor een autoverzekering

Voor velen is een auto zo’n dierbaar bezit dat ze hem graag goed willen verzekeren. Uiteraard is een WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering verplicht om af te sluiten wanneer je in het bezit bent van een auto, maar er zijn nog véél andere zaken te kiezen. En waar je kan kiezen, kan je besparen! Naast de verplichte WA, kun je kiezen voor WA plus en Allrisk. Uiteraard moet je alle elementen kiezen die goed bij je situatie passen. Heb je bijvoorbeeld een heel nieuwe auto? Wellicht is Allrisk dan wel een veilig idee. Er zijn vele manieren om vervolgens te besparen op je autoverzekering. Vergelijk alle aanbieders allereerst goed, er valt altijd een verschil te ontdekken. Verder hebben sommige werkgevers voor hun personeel een collectieve verzekering afgesloten waarvan hun werknemers gebruik kunnen maken. Daarnaast zijn er online veel modules beschikbaar waar je exact voor jouw situatie en jouw auto de premie van je autoverzekering berekenen kan.