Heb jij een klein of groot bedrag op je bankrekening staan en wil je dit geld laten groeien? Denk dan eens aan de mogelijkheden van beleggen. Voor beginners ziet beleggen er soms erg lastig uit, er zijn namelijk vele vormen van beleggen. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in kunst, goud en zelfs in whisky. Voordat je zomaar geld gaat investeren, is het van belang dat je genoeg informatie hebt opgedaan over beleggen.

Wat is beleggen precies?

Als je je nog nooit echt hebt verdiept in de wereld van beleggen, vraag je je nu waarschijnlijk af: wat is beleggen ook alweer? Als je geld op je rekening hebt staan, kun je ervoor kiezen om dit op een spaarrekening te zetten. Sparen is een veilige manier om met geld om te gaan, maar het geld zal niet meer waard worden. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan beleggen met het geld. Je investeert je geld in een onderneming, dit doe je door aandelen van het bedrijf te kopen. Je bent dus eigenlijk in het bezit van een klein gedeelte van de onderneming. Als er winst wordt gemaakt, zal de waarde van je aandelen stijgen. Hoe meer aandelen, hoe groter de winst. Maar je kunt niet alleen in een onderneming investeren, het is ook heel goed mogelijk om in een product te investeren.

 

Waarom beleggen?

Mensen starten met beleggen om verschillende redenen. Je kunt natuurlijk beleggen omdat je wat meer geld wilt verdienen, maar er zijn ook nog andere redenen. Een veel gehoorde reden is de inflatie. Je gaat steeds meer voor je boodschappen betalen, je vermogen blijft daarentegen gelijk. Het gevolg is dat je meer moet betalen met minder geld. Voor hetzelfde bedrag kun je namelijk minder producten kopen. Door slim te beleggen, kan je vermogen toch groeien.

 

Ook veel mensen beginnen met beleggen door de spanning die het met zich mee brengt. Het is natuurlijk ook erg interessant om de beurskoersen in de gaten te houden en om te kijken hoe je aandelen het doen. Het beleggen wordt als het ware een echte hobby. Daarnaast is er ook nog de spanning van het kopen en verkopen van de aandelen. Wat is nu namelijk een goed moment om de aandelen te verkopen? Je wilt natuurlijk niet net voor een enorme stijging in de koers je aandelen verkopen.

 

Begin nu!

Heb je een mooie wereldreis op je bucketlist staan? Of wil je een potje voor de kinderen hebben? Beleggen is een hele goede manier om je vermogen te laten groeien zonder dat het erg veel tijd of geld kost. Je kan namelijk elke maand 50 euro inleggen en toch nog een heel mooi bedrag verdienen. Als je ervoor kiest om te beleggen, kun je zelf bepalen hoeveel risico je wilt nemen. Ook kun je helemaal zelf kiezen in welk bedrijf of product je gaat investeren.