Als student heb je natuurlijk geen fortuin om uit te geven, maar je bent na je 18e wel verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, dus is het verstandig om zo goedkoop mogelijk uit te komen maar nog steeds de zorg te krijgen die je nodig hebt. Als je nog niet echt bekend bent met het afsluiten van zorgverzekeringen is het mogelijk dat je hier moeite mee kan hebben. Dit artikel probeert je op weg te helpen om je studenten zorgverzekering voor 2018 af te sluiten.

Goed en goedkoop

Er is veel keuze tussen alle zorgverzekeringen waardoor het lastig is om de perfecte er tussen te vinden. Om je zorgverzekering goedkoop te houden maar alsnog goede zorg te krijgen (zonder dat je spijt krijgt door een te hoge eigen risico) zijn er een aantal dingen om te onthouden, waaronder het feit dat de basispremie bij elke zorgverzekeraar verschilt, wat vaak ook een reden heeft. Als een zorgverzekering goedkoop is dien je goed te letten op de locaties waar zorg wordt aangeboden door deze zorgverzekeraar. Het kan namelijk zijn dat het ziekenhuis bij jou in de buurt niet gedekt wordt en je kan in de problemen komen als je dit van te voren niet goed bekijkt. Denk ook aan wat voor zorg je meer nodig hebt dan anderen, en pas de hoogte van je eigen risico daar op aan.

Goedkoopste zorgverzekeringen vergelijken

Heb je nog steeds moeite met het uitzoeken van een zorgverzekering die bij je past én voordelig is? Geen probleem! Er zijn gelukkig verscheidene vergelijkingssites die vrijwel alle informatie voor je verzamelen, waardoor je een hoop moeite kan besparen. Denk er in ieder geval ook aan dat je in het geval van een wijziging van zorgverzekering niet meer kan veranderen na 31 december. De aanvullende zorg- en tandartsverzekering kan je tot 31 januari nog veranderen.