Wat is een sim only abonnement?

Veel mensen hebben er vast wel eens van gehoord, de sim only abonnementen. Maar wat is het nou precies? En wat zijn de eventuele voordelen van het afsluiten van een sim only abonnement. In het onderstaande artikel zal dit allemaal worden toegelicht, zodat u een duidelijk beeld heeft van de werking hiervan en randzaken rondom een sim only. Alvast veel succes met het vinden van een geschikt (telefoon) abonnement.

De werking

Een sim only abonnement is een ‘los’ abonnement, waarbij het niet is gecombineerd met een mobiel toestel of smartphone. Er wordt dus eigenlijk alleen een fysieke simkaart geleverd. Dit is zeer handig wanneer u al een goed toestel ter beschikking had, wanneer uw oude abonnement (dus wel in combinatie met een toestel) afliep. U kunt gewoon een sim only abonnement afsluiten en zo op een goedkoper maandbedrag uitkomen.

Een sim only abonnement bestaat tegenwoordig voornamelijk uit een vast aantal belminuten/sms’jes en een bepaalde hoeveelheid data. Dit hangt natuurlijk allemaal af van uw persoonlijke verbruik.

Voordelen van een sim only abonnement

Het grootste voordeel van een sim only abonnement is te vinden aan de financiële kant van het verhaal. Bij het afsluiten van een abonnement in combinatie met een toestel zal de aanbieder over het algemeen een korting geven op het fysieke toestel. Dit is natuurlijk niet mogelijk bij een sim only abonnement en daarom zal de aanbieder iets doen aan de maandelijkse kosten.

De maandelijkse lasten bij een sim only abonnement zijn dus zeer gunstig, maar u moet voor het afsluiten natuurlijk wel beschikken over een toestel, anders is het niet te realiseren voor u.

Vergelijken

Wanneer u van plan bent om een sim only abonnement af te sluiten raden wij u aan om op zoek te gaan naar een geschikte aanbieder. Er zijn tegenwoordig zoveel aanbieders dat wij kunnen begrijpen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Tip: Vergelijk een vijftal aanbieders en trek hieruit een conclusie. Zo zult u er financieel op vooruit gaan, maar besteedt u niet onnodig veel tijd aan het vergelijken van de aanbieders.