Geld lenen doet u niet even één twee drie. Er gaat een heel proces voor het afsluiten af en er zijn tal van aspecten waar op gelet moet worden. Waarom zullen wij voor u een aantal zaken verduidelijken, zodat het nemen van een beslissing een stuk makkelijker zal zijn. Wij wensen u veel succes met het afsluiten van een lening en een eventuele toekomstige aankoop.

Persoonlijk plaatje

Wanneer u van plan bent om een lening af te sluiten is het allereerst noodzakelijk om uw eigen financiële en toekomstige plaatje voor ogen te hebben. Zo is het verstandig om aan de hand van uw gewenste lening een looptijd te bedenken. Het zit zo; hoe korter de looptijd, hoe hoger het rentepercentage zal zijn. Hierin is het echter wel een voordeel dat u sneller van de lening af bent en hierna kunt u een eigen vermogen opbouwen. Een lening met een langere looptijd heeft dus een lager rentepercentage, maar u bent langer aan het aflossen en betalen van de rente verbonden.

Hoogte van de lening

Het bepalen van de hoogte van de lening hangt af de aankoop die u gaat doen. Wanneer u een deel eigen vermogen heeft is het altijd verstandig om dit te gebruiken. Geld lenen kost namelijk geld en hoe hoger de lening hoe meer geld het dus zal kosten. Wij raden u aan om een financieel adviseur in de hand te nemen, zodat hij/zij voor u een geschikte situatie kan schetsen. U zal hierdoor niet tegen negatieve punten aanlopen en ook zal u geen stress hebben met het afsluiten van de lening.

Nog geen idee?
Heeft u nog geen inzicht gekregen in uw situatie of voorkeuren? Dan is het verstandig om de simulatie van een lening te doen. Hier vult u uw persoonlijke plaatje in en toekomstige leenbedrag en de simulator zal voor u een geschikt beeld schetsen.