Het aanvragen van een lening is een langdurig en tevens moeilijk proces. Het is dan ook niet voor iedereen mogelijk om een lening aan te vragen. Dit heeft onder andere te maken met de BKR toetsing die plaats vind bij het aanvragen van een lening. Wat is het BKR precies, en wat doen zij?

Het BKR
Het BKR, ook wel de afkorting voor Bureau Krediet Registratie, is een bureau dat precies bij houdt wie in Nederland een lening heeft afgesloten. Het maakt hierbij niet uit om wat voor lening het gaat. Daarbij wordt tevens genoteerd welke personen in Nederland een betalingsachterstand hebben. Veel mensen zien het BKR als iets negatiefs, dat is echter niet zo. Het BKR zorgt er juist voor dat mensen niet meer lenen dan verantwoord is of dat zij kunnen veroorloven.

Wat doet het BKR?
Bij het aanvragen van een lening zal er een BKR toetsing worden gedaan. Er wordt dus gecontroleerd of je al een lening hebt of dat er betaalachterstanden zijn. Op basis van deze gegevens kan een aanbieder bepalen of de lening wordt gegeven of niet.

Lening zonder BKR
1000 euro lenen zonder BKR toetsing is echter wel een mogelijkheid. Het is daarbij echter wel belangrijk om de voor en nadelen goed op elkaar af te wegen. Zo kunnen er hogere rentes worden gevraagd voor het lenen van kleine bedragen. Er zijn diverse aanbieders te vinden die geen BKR controles uitvoeren en waarbij het dan dus mogelijk is geld te lenen ongeacht de openstaande schulden.