Een grote aankoop, zoals een auto, televisie of dakkapel doe je niet zomaar, eerst ga je prijzen vergelijken. Vroeger deed je dat door de winkels één voor één af te struinen, tegenwoordig maak je gebruik van het internet. Het maakt niet uit naar welk product je op zoek bent, bijna alles kan worden gevonden op het internet. We gaan het in dit artikel op TarievenOnline.nl hebben over de tarieven van dakkapellen, want wat kost een dakkapel nu eigenlijk en is het verstandig om een bezoek te brengen aan de leverancier, zodat je het product dat je koopt kunt zien en betasten. Beide vragen worden in de komende alinea’s beantwoord.

De kosten

Niet alleen kunnen de tarieven van auto’s of telefoonabonnementen veel van elkaar verschillen, dat geldt ook voor de tarieven van dakkapellen. Je kunt een kunststof dakkapel van 3 meter breed al voor 2.700 euro kopen, maar kunt er ook 4.800 euro voor betalen. Gemiddeld kost een dakkapel 1.300 euro per strekkende meter, dan is de dakkapel afgewerkt met kunststof, voorzien van een kunststof kozijn, waterdicht geplaatst en is de btw inbegrepen. Een goede prijs voor een kunststof dakkapel met platdak van 3 meter breed is 3.900 euro.

Toch wil of kan niet iedereen een dakkapel met platdak plaatsen. Je kunt als consument een voorkeur hebben voor een sleepdakkapel (dakkapel met pannendak) of moet kiezen voor een nokverhogende dakkapel, vanwege een te lage zolderverdieping. Logischerwijs zijn de tarieven van deze dakkapellen hoger, want voor een sleepdakkapel moet al snel 40 procent meer worden betaald, waar een verlegde nokdakkapel (eenzijdige nokverhoging) ongeveer 70 procent meer kost en een nokverhoging (tweezijdige nokverhoging) prijzen heeft die 100 tot 150 procent hoger liggen.

Leveranciers vergelijken

Het is altijd verstandig om een bezoek te brengen aan de leverancier, tenminste als deze beschikt over een werkplaats en/of showroom. Lage dakkapel prijzen zijn niet erg, maar dan moet je wel zijn gegarandeerd van de kwaliteit van het product, daarvoor is een bezoek aan de leverancier uitermate geschikt. Als de leverancier een lage prijs aanbiedt, maar geen fysieke producten kan tonen of referenties kan overleggen, dan moet je serieus twijfels hebben over de leverancier en is het misschien verstandiger te kiezen voor een iets duurdere partij.

Leveranciers met lage prijzen kunnen hun producten voor lage tarieven aanbieden vanwege lage overheadkosten of omdat ze ten einde raad zijn en hun producten dumpen voor bodemprijzen. Je zou namelijk niet de eerste zijn die goedkoop een dakkapel laat plaatsen om er vervolgens achter te komen dat de leverancier failliet is gegaan, waardoor je geen recht meer hebt op garanties.

Ga ook niet automatisch in zee met de duurste leverancier, want dit is de leverancier die procentueel meer wil verdienen op zijn product, maar hier niet meer kwaliteit tegenover stelt. De enige oplossing is door tarieven online te vergelijken, bijvoorbeeld via een website als Dakkapel-Web.nl, waar ook nog interessante informatie over dakkapellen op wordt aangeboden.