Wanneer je jezelf al hebt verdiept in het investeren in diamanten ben je er waarschijnlijk ook achter gekomen dat deze grondstof een bijzonder en rendabele manier van investeren is.

Door de steeds stijgende vraag naar diamanten tegenover het dalende aanbod blijft deze edelsteen jaarlijks meer waard worden.

Als je door deze informatie hebt besloten om ook te beginnen met het investeren in diamanten is het tijd om te gaan leren hoe je ervoor kunt zorgen dat je het maximale uit jou investering haalt.

Hoe haal je het maximale uit een investering in diamanten?

Net als bij iedere andere investering is het van groot belang dat je diamanten zo scherp mogelijk inkoopt. Dit zorgt er te slotte voor dat je in de toekomst meer winst kunt halen uit de verkoop hiervan.

Hoewel er een enorm groot aanbod aan juweliers is die diamanten verkopen blijkt het toch erg lastig te zijn om een diamant van goede kwaliteit voor een scherpe prijs in te kopen.

De reden hiervoor is simpel: doordat iedere tussenpersoon een kleine, of soms grote, marge bovenop de aankoopprijs gooit wordt een diamant met elke tussenstap duurder.

Om ervoor te zorgen dat de aankoopprijs zo laag mogelijk is kan je het beste opzoek gaan naar een diamanthandelaar die rechtstreeks bij de bron inkopen doet.

Hierdoor zal er enkel één kleine marge bovenop de huidige diamantprijs zitten.

Waar je ook op moet letten

Wat ook erg belangrijk is bij het investeren in diamanten is de kwaliteit.
Het is dan ook aan te raden om opzoek te gaan naar een expert op het gebied van diamanten die een certificaat en een overzicht van de 4 C’s test levert bij aankoop van een diamant.

In de praktijk is het soms lastig om een betrouwbare partij te vinden die gecertificeerde diamanten tegen een scherpe prijs aanbied.

Baunat Diamonds is één van deze experts.
Via de onderstaande gegevens kan je met hun in contact treden voor zowel advies als voor het maken van een afspraak in één van hun wereldwijde showrooms.

BAUNAT Nederland
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam, Nederland

+31 (0) 20 737 25 25