Sinds de liberalisering van de Nederlandse energiemarkt is er een hoop verandert. Er zijn tientalle energieleveranciers in ons land welke allemaal voor hun eigen standputen staan. Als consument is er dus altijd wel een energieleverancier welke aan onze behoefte voldoet. Wij gaan in op de verschillende energieleveranciers welke wij nu kennen

Prijsvechter energieleveranciers

Onder de prijsvechter energieleveranciers verstaan we energieleverancier welke echt de goedkoopste energieleverancier willen zijn. Vaak is de opzet van deze energieleveranciers groots en kan dit alleen gedaan worden met een grote achterban. NLE is hier misschien wel het beste voorbeeld van. NLE begon als vrij kleine partij maar wist door extreem lage energiekosten veel klanten aan zich te binden. Tot de dag van vandaag staat NLE hier dan ook bekend om

Duurzame energieleveranciers

In Nederland moeten we in 2020 aan bepaalde doelen voldoen als het gaat om duurzame energieopwekking. Gelukkig is hier de afgelopen jaar flink wat vooruitgang in gekomen en zijn er energieleveranciers welke dit zeer serieus nemen. Helaas is van de vijf grootste energlieveranciers alleen Eneco met een ruime voldoende als het aankomt op duurzame energie. Het is dan ook niet zo raar dat veel consuemnten naar energieleveranciers als DE Unie, Pure Energie en Qurrent overstappen om echt Nederlandse duurzame energie te krijgen.

Energieleverancier met hoge welkomstkortingen

Als je gaat overstappen van energie dan zijn er ongelofelijk veel energieleveranciers welke jou willen binnenhalen. Het is dan ook niet raar dat er vaak een welkomstkorting word gegeven als jij voor hun kiest. Essent is hier een goed voorbeeld van. Essent aanbiedingen zijn meestal voor nieuwe klanten erg aantrekkelijk. Met extreem hoge welkomstkortingen of cadeaus proberen zij dan ook nieuwe klanten binnen te halen. Let hierbij wel op dat dit echt een verschil is met energie aanbieden voor een extreem lage prijs. Vaak worden hoge welkomstkortingen aangeboden met hoge energiekosten waardoor je goed moet opletten of dit de welkomstkorting wel waard is.

Overstappers macht in energiewereld

Overstappen van energieleverancier zorgt ervoor dat je jaarlijks profiteert van de beste kortingen. Vrijwel alle energieleveranciers bieden een welkomstkorting aan voor nieuwe energieklanten. Van energie overstappen is dan ook echt aan te raden want het kan honderden euro’s per jaar besparen! Naast de hoogte van de energierekening zien we dat ook steeds vaker onderdelen als duurzaamheid en service meegenomen worden in het besluit van een nieuwe energieleverancier kiezen.