Wanbetalers zijn een blok aan het been van vele ondernemers. Deze klanten zijn je geld verschuldigd waar je je diensten of goederen al voor geleverd hebt. Het probleem is vaak dat dit klanten zijn die je graag terug zou willen zien. Daarom is het zaak ze op een professionele en respectabele manier te benaderen. Dit kun je zelf doen, maar als je hulp bij incasso Eindhoven zoekt, kunnen de professionals dit voor je doen.

Wel of niet zelf doen?
Een bedrijf inschakelen om je te helpen met je incasso’s heeft vele voordelen. Ten eerste creëer je zo meer tijd voor jezelf of voor je werknemers. Ten tweede zijn dit professionals die met een frisse kijk naar je debiteurenlijst en -beheer kunnen kijken en waarmee je jouw beleid kunt verbeteren. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt een incassobureau tijdelijk inschakelen om een achterstand weg te werken, of je kunt ze permanent aannemen. Ook is het vaak winstgevend om deze mensen als gedetacheerden plaats te laten nemen tussen jouw werknemers. Zo zorg je voor een betere samenwerking en een overdracht van waardevolle kennis. Als laatste hebben de meeste incassobureaus de juridische mogelijkheden om je hardnekkige wanbetalers op een gepaste manier aan te pakken.

Wat hou je eraan over?
Het uitbesteden van je incasso’s kun je geld opleveren en kun je een betere relatie met je klanten bezorgen. Als het percentage wanbetalers zo laag mogelijk is, zal je financieel weer gezond zijn en heb je het grootste gedeelte van de achterstallige betalingen binnen. Daarnaast levert professioneel en respectvol contact met je klanten vaak een waardevolle dialoog op en geeft het je de mogelijkheid om te achterhalen waarom de betaling niet is voltooid. Dit kan rusten op een misverstand, maar het probleem kan ook bij jou liggen (onduidelijke factuur of betaalmethode). Zo wordt je debiteurenbeleid een positieve aangelegenheid.