Het is natuurlijk lastig, een goede palletwikkelaar vinden die ook nog eens een beetje betaalbaar is, en dan moet het ook nog eens in het gebouw passen. Tot slot verschilt de perfecte palletwikkelaar ook nog eens per bedrijf.
Bij het uitzoeken van een passende palletwikkelaar voor jouw bedrijf is het belangrijk om daarbij goed na te denken over je bedrijf en wat je precies nodig hebt. Dit artikel probeert elke situatie aan te kaarten om je zo op weg te helpen naar het uitzoeken van de perfecte palletwikkelaar voor jou.

Ruimte

Het is handig om bij het uitkiezen van de palletwikkelaar te kijken naar hoeveel ruimte je hebt en hoe groot de palletwikkelaar is. Palletwikkelaars willen namelijk nog wel eens vrij groot zijn, en je wilt natuurlijk niet dat je uiteindelijke palletwikkelaar niet eens past. Een aanrader is om de palletwikkelaar in een hoek te zetten maar ook in de buurt van je pallets, anders zit je weer grote afstanden te maken met je heftruck.

Toekomstverwachtingen

Overweeg ook de toekomst van je bedrijf. Verwacht je in de komende jaren veel te groeien, of juist te stagneren, pas je zoektocht hier ook op aan. Als je veel pallets dient te wikkelen dan is het beter om een duurdere wikkelaar te bestellen, aangezien dit uiteindelijk tijd en geld bespaard. Idem dito voor als je niet veel pallets hoeft te wikkelen. In dit geval is het misschien zelfs handmatig te doen. Als je handmatig gaat wikkelen is er wel een risico dat de pallets minder stevig zullen staan. Vaak hebben winkels/webwinkels specialisten die vrijwel altijd bereikbaar zijn om consult aan te vragen. Dit is ook zeker een aanrader, want je wilt natuurlijk geen spijt hebben van je uiteindelijke aankoop.