Instagram is het hardst groeiende Social Media kanaal van het gehele internet. Het is een website die je via internet maar ook kunt bereiken via een mobiele app. Op deze website kun je digitale foto’s en video’s delen met het internet. Op 6 oktober 2010 werd Instagram wereldwijd gelanceerd. Wereldwijd heeft deze website meer dan 600 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. In de afgelopen 2 jaar is het aantal gebruikers van dit medium verdubbeld. Dagelijks zijn er weer nieuwe mensen die zich aanmelden op dit Social Media kanaal. Van alle Social Media is Instagram momenteel het snelst groeiende platform. In Nederland zijn er ongeveer 2,5 miljoen Instagram gebruikers.

Volgers op Instagram

Zoals bij elk Social Media platform is het mogelijk dat personen jou kunnen gaan volgen. Ook kunnen personen likes uitdelen op de door jouw geplaatste foto’s en video’s. Goede vrienden zullen jouw account al snel gaan volgen. Maar er zijn ook nog andere manieren op meer volgers te krijgen.

Tips voor meer volgers

Maar hoe kun je nog meer volgers krijgen op Instagram? Hieronder benoemen wij enkele belangrijke tips hoe je meer volgers kunt krijgen:

  • Zorg voor unieke en interessante foto’s en video’s: om je te onderscheiden als gebruiker moet je jouw volgers verrassen met interessante foto’s en video’s.
  • Volg soortgelijke accounts: volg gebruikers die dezelfde interesses delen.
  • Geef vind ik leuks aan foto’s van anderen: geef likes aan andere interessante foto’s die je tegenkomt en plaats veel reacties.
  • Geef reacties op personen die bij jou een reactie hebben geplaatst: indien personen de moeite hebben genomen om een reactie bij jouw foto te plaatsen dan loont het als jij daar zelf ook weer op reageert. Interactie wordt zeer gewaardeerd.

Instagram volgers kopen

Naast bovenstaande tips voor het verkrijgen van meer volgers is het ook mogelijk om volgers te kopen. Er zijn diverse websites te vinden waarop je volgers kunt kopen. De tarieven voor het verkrijgen van Instagram volgers verschillen echter per website. Zo zijn er sites te vinden waarbij volgers per stuk kunt kopen, vanaf 0,49 euro kun je hier een volger kopen. Maar er zijn ook sites te vinden waarbij je grotere aantallen volgers in een keer kunt kopen, zoals bijvoorbeeld 100 volgers voor 7,95 euro. Het effect van het kopen van meer volgers is dat jouw account er meteen een stuk interessanter uitziet. Doordat je al veel volgers hebt zullen nieuwe personen jouw account uiteindelijk ook sneller gaan volgen.