Weet je al wat de voordelen van een sim only zijn? Je krijgt geen telefoon maar je kunt wel profiteren van lage maandtarieven en vaak ook meer vrijheid. Doordat je geen telefoon krijgt zijn er geen maandelijkse betaling voor dit toestel. Dit kan soms wel tot 30 euro per maand schelen als je een sim only zonder toestel kiest. Een sim only bestaat net als een normaal abonnement met toestel uit een belbundel. Dit zijn een vast aantal minuten, sms en MB’s dat je iedere maand kunt opmaken. Hoewel belminuten nog altijd verbruikt worden gaat het nu voornamelijk om de MB’s. Dit vertegenwoordigt de hoeveelheid data die je met mobiel internet kunt versturen.

Internet op de smartphone

Mobiel internet speelt een grote rol in het dagelijkse gebruikt van de moderne mobiele telefoon. Iedereen wil overal en op elk moment van de dag kunnen internetten. Veel apps die aanwezig zijn op de smartphone maken gebruik van internet. Zonder internet werken veel van de apps niet en heb je niet zoveel aan de smartphone. Internet op je mobiel is hierdoor noodzakelijk als je volledig gebruikt wilt maken van de functionaliteiten van de smartphone. Hoe meer MB’s, hoe beter. Toch zitten hier ook kosten aan verbonden. Vergelijken is nodig zodat je van een goedkoop abonnement verzekerd bent. Gelukkig zijn er ook abonnement waarbij je onbeperkt kunt internetten.

Providers

Bijna alle netwerkproviders zoals T-Mobile, KPN en Vodafone bieden een sim only abonnement met onbeperkt internet aan. Tele2 is de uitzondering op de regel. Deze provider bood dit eerder wel aan maar is in december 2016 mee gestopt. Er zijn op dit moment geen MVNO’s die een abonnement met 64 Kbps internet in het assortiment hebben. Bij T-Mobile, KPN en Vodafone zijn abonnementen beschikbaar waarbij er sprake is van een limiet voor internet. Op het moment dat de limiet bereikt wordt dan daalt de download- en uploadsnelheid.

MB

Datagebruik wordt gemeten in MB’s. Dit is de afkorting voor Megabyte. Bij de aanschaf van een databundel wordt het vaak vermeld in GB’s. Een GB is 1000 keer zoveel als een MB. Als je bijvoorbeeld een databundel ziet van 2,5 GB dan gaat het om een databundel met 2500 MB’s.