Mobiel internet heeft de laatste jaren een grote sprong vooruit gemaakt met de introductie van 4G. Dit is de vierde generatie van het mobiele netwerk dat veel sneller is dan 3G. Downloaden maar ook uploaden gaat veel sneller waardoor mobiel internetten een genot is geworden. De tarieven voor mobiel internet nemen de komende tijd af. Video’s bekijken zonder haperingen en games spelen terwijl je in de trein zit is opeens geen probleem meer. Met mobiel internet kun je op elk moment van de dag je e-mail lezen, contact hebben met je vrienden, filmpjes kijken maar ook het nieuws bijhouden. Wat wil je ook wilt doen op de smartphone met mobiel internet is vrijwel alles mogelijk.

Hoe betaal je voor een sim only met internet?

Een sim only met internet wordt op verschillende manieren afgerekend. Het kan per eenheid, per MB of met een databundel. De meest gebruikte optie is de databundel. Dit is een onderdeel van de belbundel met een vastgesteld aantal MB’s. Met een databundel krijg je iedere maand een aantal MB’s die je kunt opmaken. Hierdoor is het niet nodig om per MB te betalen. De provider brengt de databundel kosten aan het einde van de maand in rekening. Sommige providers geven klanten eenheden die verbruikt kunnen worden. Een eenheid staat voor een MB, sms of belminuut. Zo kunnen 1000 eenheden gelijk staan aan 1000 MB. Betaling per MB komt niet vaak meer voor, alleen prepaid kaarten verrekenen mobiel internet op deze manier en mogelijk enkele uitzonderingen op de abonnementen.

Wat betaal je per MB?

De kosten per MB verschillen per provider. Over het algemeen geldt dat de kosten per MB omlaag gaan als de databundel meer MB’s vertegenwoordigd. Hoe meer je iedere maand betaalt voor de databundel, hoe goedkoper je uit bent per MB. De databundels voor mobiel internetten zijn al verkrijgbaar vanaf 100 MB per maand. De grootste databundels hebben inmiddels 24GB per maand maar er zijn ook onbeperkte databundels waarbij er geen enkele limiet is.

Tarieven per databundel

Bij iedere provider is het mogelijk om een databundel met een bepaald aantal MB af te sluiten voor een bepaalde prijs. Deze MB’s zullen omgerekend goedkoper zijn dan wanneer er per MB wordt betaald. Je kunt ervoor kiezen om een databundel voor iedere maand af te sluiten maar dat is niet nodig. Een mobiel abonnement met alleen sms en belminuten is ook mogelijk waarbij je dan een tijdelijke internetbundel neemt indien het echt nodig is. Dit zorgt voor lagere maandlasten maar je kunt dan niet altijd internetten via het mobiele netwerk.