De kerstdagen staan bekend als de meest gezellige dagen van het jaar, maar ook de meest dure. Naast de kosten voor het kerstdiner, een splinternieuwe nieuwe kerstoutfit en de vele feestjes en partijen, betaal je namelijk ook een hoop extra energiekosten

LED-kerstboom

De kerstboom is niet weg te denken tijdens de feestdagen. Maar in plaats van de vintage kerstlampjes van oma te gebruiken, kun je er ook voor kiezen om je kerstboom te versieren met LED-verlichting. Een streng met led-lampjes verbruikt als snel zo’n 85 procent minder dan een streng traditionele kerstlampjes! Ook niet geheel onbelangrijk: zet je kerstboomverlichting ’s nachts gewoon uit. Zo voorkom je ook nog eens eventueel brandgevaar.

Foute kersttruien dag

Bij kerst hoort natuurlijk ook een foute kersttrui. Of het nu een gebreide trui uit de kringloop is, of een kleurrijk exemplaar van ebay, foute kersttruien zijn heerlijk warm én tegenwoordig sociaal geaccepteerd. Las een foute kersttruien avond in en zet de verwarming meteen een tandje lager! Modebewust energie besparen.

Kerstkaarsen

Ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren: kerstkaarsen. Eén van de meest voorkomende kerstcadeautjes, maar zeker niet de meest onpraktische. Kerstkaarsen zorgen namelijk naast een boel sfeer, ook voor warmte.

Kerstboodschappen

Vindt het kerstdiner bij jou thuis plaats? Dan worden er natuurlijk karren vol boodschappen aangesleept. Gourmetpakketten, alcoholische versnaperingen en ander lekkers; het moet wel allemaal koud liggen. In plaats van een extra koelkastje aan te sluiten, kun je de boodschappen ook goed afgedekt buiten of in de schuur zetten. Zolang het kwik onder de zeven graden blijft, heb je genoeg aan deze natuurlijke koelkast.

Visite, visite

Tijdens deze gezellige dagen staat het ontmoeten van vrienden en familie centraal. Verwacht je een huis vol mensen? Pas je stookgedrag hierop aan. Zéker als het gourmetstel wordt aangeslingerd en je huis vol staat met waxinelichtjes.