Wat moet je weten over een iPhone?

Wanneer is de iPhone voor het eerst verschenen?

De iPhone was in 2007 de allereerste smartphone die is verschenen op de telefoonmarkt dat beschikte over een volledig touchscreen. Sinds 2002 sprak Steve Jobs al over een Apple telefoon. Na een aantal jaar moest de wereld eraan geloven. De iPhone is geboren. Apple is weer met een machtig nieuw hebbedingetje gekomen. De iPhone draait op een eigen operating system, iOS. iOS staat simpelweg gewoon voor iPhone Operating System.

Welke modellen zijn er?

Er zijn veel modellen gaan volgen op het eerste succesvolle mobiele toestel van Apple. In het begin was het een mp3 speler waarmee gebeld kon worden met enkele vooraf geïnstalleerde applicaties zoals, internetbrowser Safari, notities, mp3 speler, rekenmachine, agenda en fotoalbum. Dit toestel werd de iPhone 2G genoemd. Echter is deze iPhone nooit in Nederland verschenen. De nieuwere Apple 3G was de allereerste telefoon die in Nederland verscheen. Alleen T-Mobile maakte het mogelijk dit toestel te combineren met een abonnement. Na de iPhone 3G ging het snel. Al snel kwam de bekendste iPhone, de iPhone 4. Van een rond design is het naar een rechthoekig design gegaan. Op deze iPhone begon het snel te gaan. Steeds meer mensen schaften een iPhone aan. Achtereenvolgend kwamen de iPhone 4S, iPhone 5 & 5S. Anderhalf jaar geleden in 2013/2014 kwam de iPhone 6 waarvan het beeld een stuk breder en hoger werd. Het was zelfs mogelijk om een nog grotere versie te kopen, de iPhone 6 Plus. Eerder dit jaar kwam al de iPhone 6S en iPhone 6S Plus uit.

iPhone repareren

De iPhone is een fragiel toestel. Dit betekent dat de iPhone zeer gevoelig is voor stoten, vallen en ook voor vocht. Door een aanschaf van een cover is het mogelijk om dit grotendeels te voorkomen. Mocht je iPhone toch kapot gaan, hoe voorzichtig je ook bent, zijn er gelukkig reparateurs. Volgens een medewerker van iPhoneworld is het mogelijk om binnen een kort tijdbestek je telefoon te laten repareren binnen 30 minuten. Echter is dit afhankelijk van de schade. Je kan er van spreken dat veel reparateurs hun brood in zien.