De werking van geld lenen

U kunt op een aantal manieren geld lenen. Dit hangt af van de situatie waarin u zich bevindt, maar ook de benodigde hoeveelheid. Zo is het lenen van 10000 euro anders dan het afsluiten van een hypothecaire lening voor een woning. Wij zullen voor u de meest voorkomende leningen kort toelichten, zodat u een beeld hiervan heeft. Dit kunt u dan weer meenemen in het nemen van een beslissing omtrent het aanvragen van een passende lening

Hypothecaire lening

Een hypothecaire lening aanschaffen valt altijd samen met de aanschaf van een nieuwe woning. Voor de financiering van de woning moet natuurlijk een grote som geld worden neergelegd, welke over het algemeen word gerealiseerd met een hypothecaire lening. De looptijd van een lening is zeer lang. Dit is over het algemeen tussen de 25 en 35 jaar tegen een vast rentebedrag per maand.

Om een goede hypothecaire lening af te sluiten is het verstandig om een financieel adviseur in de hand te nemen. Dit zal kosten met zich meebrengen, maar zorgt er wel voor dat uw lening zo eerlijk en financieel voordelig mogelijk is. Ga dus tijdig aan de slag met het afsluiten van een hypotheek, want zo kunt u niet in de problemen komen met bijvoorbeeld tijdsnood of financiële problemen.

Onderhandse lening

De meest aantrekkelijke lening is de onderhandse lening. Dit betekend dat u geld leent bij een bekende of familielid. Hierdoor kunt u gemakkelijk afspraken maken over de looptijd en het rentepercentage zal laag zijn, of is er helemaal niet in sommige gevallen. Denk hier echter wel van te voren goed over na, want het kan ook voor de nodige conflicten lijden binnen de kennissen- of familiekringen.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening wordt altijd afgesloten bij een financiële instelling of een bank. Wanneer u dit van plan bent is het, net als bij een hypothecaire lening, verstandig om een adviseur in de hand te nemen. Deze zal voor u altijd de economische markt in kaart brengen en dit toepassen op uw persoonlijke plaatje. Zo betaald u nooit teveel rente en zijn de voorwaarden altijd acceptabel.