De iOcean G7 is eigenlijk geen smartphone meer maar gewoon een phablet. Dit is een combinatie van een smartphone en een tablet. Deze nieuwe G7 van iOcean biedt de gebruiker werkelijk alles wat zijn hartje begeert. Het is ook nog eens een van de aller-snelste telefoons van dit moment.  Een octa-core MT6592 processor en 2GB aan werkgeheugen complementeren de telefoon. Met een full HD scherm van maar liefst 6.44 inch heb je een telefoon/phablet die niet de kleinste is.

Het scherm
Zoek je een phablet? Zoek dan niet verder maar lees wel verder. Deze G7 heeft namelijk een groot 6.44 inch scherm en daarnaast is dit scherm Full HD. Je kunt er je foto’s en video’s meer dan prima op bekijken. Maar ook internetten en het spelen van spelletjes gaat uitstekend.

Dankzij de OGS techniek kun je vanuit diverse kijkhoeken alles prima bekijken. Dit scherm is erg gevoelig. Bedien het zelfs met handschoenen aan! Wat verder opvallend is, is de goede helderheid van het scherm.

Over de prestaties en opslag
Over de prestaties kunnen we duidelijk zijn: Meer dan goed. De iOcean G7 maakt gebruik van een Mediatek MT6592 processor en 2GB aan werkgeheugen. Daardoor is de telefoon erg snel en kun je meer dan gemakkelijk diverse apps op hetzelfde moment gebruiken. Speel je graag en veel games, dan kun je met deze specificaties blij zijn. De phablet is dankzij deze specs namelijk ook zeer geliefd onder veeleisende gamers. De iOcean G7 heeft 16GB geheugen beschikbaar. Het geheugen is uit te breiden middels een micro SD kaart tot 32GB. De batterij levert een capaciteit van 3500 mAH. Je kunt daarmee bij intensief gebruik anderhalf dag tot twee dagen je telefoon gebruiken. De camera is goed en deze kun je onder alle omstandigheden gebruiken.

Design
Het design lijkt erg veel op de andere modellen van de X7. In totaal is dit apparaat 8.9 mm dik en de achterkant heeft een soort van rubberen afwerking. Dit geeft veel grip en beschermd de telefoon verder tegen schokken. Het is handzaam product en tevens niet te zwaar. Ondanks de grootte van dit toestel voelt hij totaal niet lomp en groot aan. Voor wie is deze phablet geschikt? Hij is met name geschikt voor mensen die graag en veel games spelen en video’s bekijken of internetten. Daarnaast is hij natuurlijk geschikt voor mensen die niet al teveel geld willen uitgeven maar toch een phablet willen die voldoende goede specificaties biedt.