Iets meer dan 13 jaar geleden werd de allereerste iPod geïntroduceerd met een capaciteit van 5 of 10GB. De eerste iPods waren voorzien van een firewire-poort, het werd later ook mogelijk het toestel via usb te koppelen aan een pc of Mac. De populariteit van de verschillende soorten iPods is de afgelopen jaren aanzienlijk afgenomen. In 2008 en 2009 werden en nog ruim 50 miljoen exemplaren verkocht. Vorig jaar waren er dat nog maar zo’n 25 miljoen. Dit heeft grotendeels te maken met de mogelijkheden van de iPhone. Het is nog niet bekend hoeveel iPods er dit jaar zijn verkocht.

De iPod classic werd vorige maand door Apple uit de online schappen gehaald. De oorzaak hiervan is een gebrek aan onderdelen. Dit werd gezegd door CEO Tim Cook tijdens een gesprek dat hij voerde met The Wallstreet Journal. Volgens Cook is Apple gestopt met de productie van de classic omdat het verzamelen van alle benodigde onderdelen niet meer mogelijk was. Daarnaast verkoopt de iPod classic ook niet goed genoeg meer en zijn de tarieven van het apparaat te hoog om opnieuw te introduceren. iPod liefhebbers hebben volgens Cook een goed alternatief aan de iPod touch. Dit apparaat is momenteel nog verkrijgbaar in diverse kleuren en versies. De iPod touch is verkrijgbaar vanaf 199 euro voor het 16 GB model.