Snel meer dakkapellen verkopen?

De wereld om ons heen verandert in snel tempo, want iedere dag wordt er wel weer een nieuwe app geïntroduceerd of gadget gelanceerd. Je moet als onderneming op de hoogte blijven van de laatste communicatietrends om nieuwe klanten te kunnen binnenhalen en dat is moeilijker dan het lijkt. Waar vroeger een sporadische advertentie in een huis-aan-huisblad voldoende was voor een hele voorraad aan nieuwe klanten, kom je daar tegenwoordig niet meer mee weg. Of je nu schoenen verkoopt of dakkapellen, je moet zichtbaar zijn op het internet.

Met zichtbaar zijn op het internet bedoelen we dat de ondernemingswebsite goed vindbaar moet zijn in Google. Dat kan op twee manieren worden bereikt, er kan worden gekozen voor een AdWords campagne, dan koop je een hoge positie in de zoekresultaten. Je kunt ook aan de populariteit van de website werken door links naar de website te laten plaatsen, sociale media te gebruiken en de website helemaal zoekmachine vriendelijk te maken. De tweede methode kost weliswaar meer tijd, maar kost minder en zorgt doorgaans voor een zekere omzet.

Wat is een lead?

Jammer genoeg ben je niet de eerste die met Google aan de slag gaat, het is tegenwoordig niet eenvoudig om zomaar bovenaan in de zoekmachine te komen, dat geldt ook voor kozijn- en dakkapelbedrijven. Toch is daar een oplossing voor, want je kunt bij verschillende bedrijven leads afnemen. Een lead is een klantcontact, het is iemand die geïnteresseerd is in jouw product en daarvoor een offerte wil ontvangen. Leads heb je voor dakkapellen, kozijnen, zonnepanelen en nog een hele vrachtlading aan andere producten.

Leads dakkapellen en kozijnen

De ene lead is de andere lead niet en daarnaast verschillen de kosten. Voor dakkapellen en kozijnen zijn er een aantal leadverstrekkers die we hier op tarievenonline.nl even kort op een rijtje zetten. De goedkoopste verstrekker is E-Quotations met websites als dakkapel-prijzen-vergelijken.nl en dakkapelopmaat.nl, deze leads zijn kwalitatief hoogwaardig en kosten 9 euro exclusief btw. Kwalitatief vergelijkbare leads worden geleverd door Skydreams, maar tegen een aanzienlijke hogere prijs van 12,50 exclusief btw.

Verder heb je nog Solvari, Yonego en nog enkele kleinere verstrekkers, maar deze verkopen de leads voor € 12,50 exclusief btw of meer. Daarnaast is de kwaliteit een stuk minder, het zijn minder serieuze dakkapel- en kozijnkopers. Anders gezegd, mensen die even snel een prijsje willen weten, maar verder niets ondernemen.