Ieder jaar weer valt die blauwe enveloppe op de deurmat, dat kan maar één ding betekenen, belastingaangifte. Voor veel mensen is het een kriem, maar waarom eigenlijk. Het is niet meer zo tijdrovend als vroeger, alleen veranderen de regels ieder jaar een beetje. Mocht je niet zeker zijn over jouw belastingaangifte, dan kan je een externe partij inhuren, zoals belastingaangifte-laten-doen.nl of aangiftedoen.nl.

De belastingaangifte uitbesteden aan een externe partij heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat het goed gebeurd. De professionals zijn op de hoogte van de laatste veranderingen op belastinggebied en hebben een ton aan ervaring, waardoor de aangifte sowieso zonder fouten wordt gedaan. Hierdoor loop je geen onnodig geld mis, ontvang je advies waar nodig en wanneer jou het uitkomt en je bespaart tijd.

Belastingaangifte tarieven

Wanneer je zoekt via Google naar partijen die voor jou belastingaangifte kunnen doen, dan kom je vier bedrijven tegen. Dat zijn naast belastingaangifte-laten-doen.nl en aangiftedoen.nl ook nog belastingaangifteservice.nl en belastingaangifteshop.nl. De professionals van belastingaangifte-laten-doen.nl zijn verreweg het duurst met € 89,50 voor een aangifte zonder fiscaal partner, maar rekenen geen voorrijkosten en extra uurtarieven wanneer het langer duurt of ingewikkeld wordt.

Je betaalt bij aangiftedoen.nl € 60, de professional komt dan niet op bezoek en mocht je dat wel willen, dan moet € 25 voorrijkosten worden betaald. Dezelfde tarieven gelden ongeveer voor belastingaangifteservice.nl. Wanneer je in zee gaat met belastingaangifteshop.nl, dan betaal je voor een simpele aangifte € 60, maar zodra het lastiger wordt door een echtscheidingsituatie of lijfrenteproblematiek, dan betaal je meer. Onverwachtste kosten achteraf zijn belastingaangifte-laten-doen.nl in ieder geval uitgesloten.