Wanneer een ondernemer graag een franchiseonderneming wilt starten in Nederland, heeft hij de keuze uit veel verschillende formules. Iedere ondernemer heeft zo natuurlijk weer zijn andere voorkeur voor een bepaalde formule. In Nederland hebben ruim 725 formules minimaal 3 vestigingen.

Het kiezen van een franchise formule

De keuze voor een franchise formule kan erg lastig zijn voor een franchise ondernemer. Het begint natuurlijk allemaal met het soort onderneming dat de ondernemer wilt starten. Je kunt daarbij denken aan restaurants, supermarkten, tankstations, slagers, garages en ga zo maar door. Wanneer de keuze voor een bepaalde branche is gemaakt, kan er een keuze worden gemaakt uit de diverse franchiseformules.

Franchise formule in Nederland

Het is een erg lastige tijd voor het starten van een eigen onderneming. Het starten van een franchiseonderneming moet dan ook een wel overwogen beslissing zijn. Dit geldt ook voor de keuze van de franchise formule. Het kan zo zijn voordelen hebben om voor een uitgebreide formule te kiezen. Het kan daarentegen ook diverse nadelen met zich mee brengen. Belangrijk om te weten is dat er verschillende strenge regels zijn waar een ondernemer zich aan moet houden. Deze regels worden opgesteld door de franchisegever. Op bepaalde punten heeft de ondernemer dan ook geen vrijheid en dient hij zich aan de regels van de franchisegever te houden.

Franchise formule in het buitenland

Naast de vele aantal formules in Nederland, is het ook mogelijk om te kiezen voor een formule uit het buitenland. Een goed voorbeeld van een formule dat uit het buitenland komt, zijn de restaurants van McDonald’s.